A konzorciumot vezető Amitis Mérnöki Kft. közleménye szerint a kutatás-fejlesztési projekthez 899,56 millió forint európai uniós támogatást kaptak a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Programban (GINOP), a projekt összköltsége mintegy 1,574 milliárd forint volt.
 
A hazai és a nemzetközi piacon egyedülálló, vízfelületen úszó, előregyártott, előfeszített vasbeton hibrid szerkezet modul rendszerű alépítményt jelent. Ez a szerkezet alkalmas 1-2 emelet magas, könnyűszerkezetes felépítmények megépítésére, látogatók biztonságos befogadására, és fel van készítve megújuló, környezetbarát technológiák alkalmazására.

A k+f projekt egyik legfontosabb feladata az úszóművek anyagtechnológiájának, szerkezeti elemeinek, vízépítési és hajózási sajátosságainak kutatása volt. Ezt követte a kifejlesztett rendszerelemek moduláris összekapcsolásának, kikötési módozatainak, és a sorozatgyártás optimális lehetőségeinek megtalálása, valamint az al- és felépítmény prototípusának megtervezése, legyártása és kísérleti tesztje is a projekt részét képezte.

A fejlesztés megvalósítási helyszíne Dunaújváros volt, a projekt keretében itt épült ki a gyártáshoz szükséges infrastruktúra.

A nyilvános cégadatok szerint az Amitis Mérnöki Kft. 2018-ban 16,3 millió forint nettó árbevétel mellett 83 millió forint veszteséget könyvelt el. A Ferrobeton Zrt. ugyanebben az üzleti évben 19,2 milliárd forintnyi nettó árbevétel mellett 996 millió forint nyereséget realizált. Az FM Projekt Kft. 2018-at 30,7 millió forint nettó árbevétel mellett 53,4 millió forint veszteséggel zárta.